"Nyttig" kladdkaka!
- 3 ägg
- 2.5 dl sötningsströ
- 0.5 tsk bakpulver
- 3/4 dl kakao (Kan minskas för den blir väldigt "mäktig")
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 250 gram lätt kesella
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg o socker pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser tillsammans i en bunke och de kleggiga i en annan. Vänd sedan ned de torra i äggkesellablandningen.
4. Häll upp smeten i en bröad form med löstagbar kant.
5. Grädda 25 min i nedre delen av ugnen.
(För att göra den ännu smaskigare så smälte jag idag lite mörk chocklad och hällde över- valfritt! )
Kan vara gott att toppa med kesellaröra/kesella vanilj eller grädde beroende på hur nyttig du vill vara!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar