söndag 8 augusti 2010

Ny het diet från Amerika - var annars??

Kopierade detta från Staffan Bergstens bloggwww.fitnessguru.se, måste bara läsas!!! Var går gränsen för vad man stoppar i sig för att gå ner några kilo?? Jag har "fet" markerat det viktigaste om du inte orkar läsa hela inlägget.

Jag såg en dokumentär för ett par veckor sen, den handlade om en ny ”diet” som växt fram i USA’s skuggor. Det hela är så absurt och ohälsosamt att det verkligen sätter rubrik för ”only in America”, då en amerikan ligger bakom företaget jag baserar artikeln på. Dieten går ut på att du frivilligt skaffar dig binnikemask för att gå ner i vikt utan att du behöver röra på sig. Vi pratar alltså om ”The tapeworm diet” (binnikemask dieten).
Personerna bakom dieten har olika gårdar i Sydafrika där de infekterar kor genom tvångsmatning, låter cystorna växa, dödar boskapen för att ta vara på ”produkten” som senare säljs vidare till människor som sväljer cystorna där de utvecklas till binnikemask i tarmen. Väl utvecklade så växer masken och lever på det du äter, effekten är att du inte kan använda all den näring du får i dig och du går ner i vikt. Det är olagligt att sälja cystorna i USA så verksamheten/försäljningen hålls i Mexico. Det finns även piller som sägs innehålla cystor men de är troligtvis verklösa då de inte håller mer än i ett par timmar.
Det beräknas att runt 20 % av ditt energiintag kan försvinna till parasiten, beroende på din situatuin beräknas det att man ska tappa 1kg i veckan. Dock går du lätt upp efter att masken ”lämnat” sin värd.
Det ska även kunna hjälpa mot astma och allergier men jag har inte sett några studier på det, men vad är det värt när vi vet att det finns en infektionsrisk, till och med risk för slaganfall och psykos (dock sällsynt). Är du en av de som fått binnikemask på vanlig väg så är det oftast genom för dåligt tillagad nöt/fisk eller inte tillräckligt nedfryst kött som sushi och då vet du hur obehagligt det är!
När du vill gå av ”dieten” finns det olika alternativ, från groteska och obehagliga till vanlig antibiotika.
Jag förundras över vilka vägar människor går för att tappa ett par kilon snabbast möjligt, inte nog med att det är farligt, olagligt och äcklande, köper du ”behandlingen” kostar det ett par tusen, dollar!

Du kan gå med mask i magen utan att veta om det, man blir ofta kraftlös och har svårt att gå upp i vikt. Känner du igen dig bör du uppsöka hjälp his läkare eller apotek. Detta är givetvis inget kul för oss tränande individer då vi behöver all den energi vi behöver för att orka med de sista repetitionerna i ett tungt set knäböj.
Den mannen jag såg en intervju med som ägde det företag jag baserar denna artikel på hade inte någon medicinsk bakgrund utan är en affärsman som är ute att tjäna snabba pengar på desperata människors hopp (som TV SHOP).
Vill du läsa mer kan du google på the tapeworm diet. De har även en sida för nöjda kunder om du blev sugen efter denna artikel. *host*

----------------------------------------------------------------------------

Ja vad säger man?? Allt går att sälja om du har en övertygande reklam till någon som inte har så mkt kunskap! Slår vad om att reklamen innehåller smala, vältränade, brunbrända människor som ler o är sååå nöjda!

Nån som vill beställa ett paket kanske? Blir ju blligare om vi beställer ihop.... Hahaha, nä, mycket har man testat men där går nog gränsen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar