söndag 12 september 2010

Söndagsfika!

Det händer ca 3 ggr per år att jag bakar, idag var andra gången för i år! Blev en nyttigare variant av den klassiska kladdkakan! Självklart inte lika god som en vanlig men man sparar en hel del kalorier!


"Nyttig" kladdkaka!

- 3 ägg
- 2.5 dl sötningsströ
- 1 dl vetemjöl (kan byta ut en del mot dinkel) 
- 0.5 tsk bakpulver
- 3/4 dl kakao (Kan minskas för den blir väldigt "mäktig")
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 250 gram lätt kesella 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Vispa ägg o socker pösigt. 
3. Blanda alla torra ingredienser tillsammans i en bunke och de kleggiga i en annan. Vänd sedan ned de torra i äggkesellablandningen. 
4. Häll upp smeten i en bröad form med löstagbar kant. 
5. Grädda 25 min i nedre delen av ugnen.

(För att göra den ännu smaskigare så smälte jag idag lite mörk chocklad och hällde över- valfritt! ) 
Kan vara gott att toppa med kesellaröra/kesella vanilj eller grädde beroende på hur nyttig du vill vara! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar